Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Βήχας, φλέγματα, πονόλαιμος. Υπάρχει λύση!

Φθινόπωρο και με την αλλαγή καιρού ξερόβηχας, φλέγματα ή ερεθισμένος λαιμός εμφανίζονται και μας ταλαιπωρούν. Συνήθως δε συνοδεύονται από άλλα σοβαρότερα προβλήματα, αλλά μένουν και μειώνουν τη διάθεση και την ικανότητά μας να εργαστούμε ή να χαρούμε την καθημερινότητα με την οικογένειά μας.

Δείτε πώς θα τα αντιμετωπίσετε στο Φαρμακείο σας, με τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές:
 

 
 
Φυτικό Σιρόπι για το λαιμό 140ml
Με συστατικά που καταπραΰνουν το λαιμό από τον ξηρό βήχα.

Περιέχει:
  • Πρόπολη
  • Μέλι
  • Μολόχα
  • Θυμάρι
Χωρίς προσθήκη τεχνητών αρωμάτων, γλυκαντικών ουσιών ή συντηρητικών.
Ελεγμένη ποιότητα
   
Φυτικό Σιρόπι για το λαιμό 140ml
Με συστατικά που καταπραΰνουν το λαιμό από τον παραγωγικό βήχα.

Περιέχει:
  • Φύτρες ερυθρελάτης
  • Μέλι
  • Βιταμίνη C
Χωρίς προσθήκη τεχνητών αρωμάτων, γλυκαντικών ουσιών ή συντηρητικών.
 
 
 
Erythroforte vitC SYRUP
 
Η γνωστή σε όλους μας κρέμα τώρα σε σιρόπι για το βήχα και τα φλέγματα στο κρυολόγημα!
 
Με μέλι, βιταμίνη C, μέντα, ευκάλυπτο και τσάι, σταματά το βήχα, βοηθά την απόχρεμψη και δυναμώνει τον οργανισμό ενάντια στα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος!
 
Διατίθεται σε μικρή βολική συσκευασία (100 ml) σε τιμή έκπληξη 4,00€
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vitavix 
 
Σιρόπι και παστίλιες για τον ερεθισμένο λαιμό και το βήχα.
 
Με φυτική σύνθεση από γνήσιο Ελληνικό μέλι, αιθέρια έλαια και εμπλουτισμένα με βιταμίνη C.

Χωρίς γλουτέν
η.
 
 
 
 
 
   
GrinΤuss
 
Το σιρόπι GrinΤuss για ενήλικες και παιδιά δημιουργούν μια προστατευτική μεμβράνη που δρα ως ασπίδα και καταπραΰνει το βήχα, προστατεύοντας την ανώτερη αναπνευστική οδό. Είναι σχεδιασμένα για να προσκολλώνται στον βλεννογόνο και να περιορίζουν την επαφή του με εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες. Παράλληλα ενυδατώνουν το βλεννογόνο και τις βλέννες, διευκολύνοντας την απομάκρυνση τους. Τα λυοφιλιωμένα εκχυλίσματα Αρνόγλωσσου, Γκριντέλιας και Ελίχρυσου που περιέχονται στο GrinTuss, έχουν βλεννοπροσκολλητικές και προστατευτικές  ιδιότητες, χάρη στη δράση φυτικών ουσιών, όπως βλεννοπολυσακχαρίδια, κόμμεα και ρητίνες. Το μέλι δρα προστατευτικά και μαλακτικά, προσδίδοντας στο προϊόν μια ευχάριστη γεύση. 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το σιρόπι GrinΤuss για ενήλικες είναι χρήσιμο για περιπτώσεις ξηρού και παραγωγικού βήχα καθώς ενεργεί καταπραΰνοντας τον ερεθισμό και προστατεύοντας το βλεννογόνο ευνοώντας την αποβολή της βλέννας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Σας συνιστούμε να λαμβάνετε 1 κουτάλι από δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα. Μετά το πρώτο άνοιγμα, χρησιμοποιείστε το προϊόν εντός τριών μηνών. Κλείστε προσεκτικά το φιαλίδιο μετά από τη χρήση.
   
 
 
 
 

Charak Spasma Σιρόπι(Άσθμα)

Χαλαρώνει τους σφιγμένους θωρακικούς μύες και τις λείες μυϊκές ίνες των βρόγχων, μειώνοντας και εξαλείφοντας τον βρογχοσπασμό και τις φλεγμονές. 
 
Ρευστοποιεί τα κολλώδη πτύελα και προωθεί την αποβολή των βρογχικών εκκρίσεων
 
Διευκολύνει την εισπνοή και εκπνοή. Ανακουφίζει από την δύσπνοια
 
Σταματά τον έντονο παροξυσμικό βήχα και προλαμβάνει την επανάληψη μιας ασθματικής κρίσης. 
 
Ασκεί αντί-αλλεργική δράση απέναντι στους παράγοντες που σχετίζονται με το αλλεργικό άσθμα.
 
Απόλυτα ασφαλές. Μπορεί να συνδυαστεί και με φάρμακα της κλασσικής ιατρικής
 
 

Charak Kofol Σιρόπι (Βήχας) 100ml
 
Ασκεί αντιαλλεργική και αντισηπτική δράση στον βρογχικό βλεννογόνο ανακουφίζοντας από το βήχα κάθε αιτιολογίας.
 
Επιπλέον έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο ανώτερο αναπνευστικό, ειδικά στο φάρυγγα και στο λάρυγγα.
 
Ρευστοποιεί τις εκκρίσεις των βρόγχων. Διευκολύνει την απόχρεμψη. Καταπραΰνει τον ερεθισμό των βρόγχων. Μαλακώνει το λαιμό.
 
Κατάλληλο και για παιδιά από 1 έτους!

Σε καταστάσεις έντονα ερεθισμένου λαιμού διαλύστε τη δόση σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό και καταπιείτε γουλιά γουλιά.
 
 
 
Εδώ ας δούμε και κάτι ενδιαφέρον:
 
Extrammune Syrup 200ml 
 
Λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού: φαρυγγίτιδες, τραχειφαρυγγίτιδες, ωτίτιδες, ιγμορίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ρινική καταρροή, κοινό κρυολόγημα - εποχιακές ιώσεις, αλλεργικές αντιδράσεις, λοιμώξεις δέρματος και μαλακών μορίων: πυώδης ακμή, μολυσματικές δερματίτιδες, δερματικά έλκη, βακτηριακές λοιμώξεις ουροποιητικού, λοιμώξεις στοματικής κοιλότητας, κολπικές λοιμώξεις. 
 
Δράσεις: Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και διαφυλάσσει την εξισορρόπηση του. 
 
Η δράση του εκδηλώνεται μέσα από τους ακόλουθους μηχανισμούς: Ενισχύει τη φαγοκυττάρωση των πολυμορφοπύρηνων κυττάρων. Ενισχύει τη σύνθεση αμινογλοβουλίνης. Εκδηλώνει αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού όπως φαρυγγίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ωτίτιδες, ιγμορίτιδες, στοματίτιδες. Συντελεί στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως πυώδης ακμή, δερματίτιδες, δύσκολα στην επούλωση έλκη. Εκδηλώνει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. 
 
Το Extrammune μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μονοθεραπεία ή ως συμπληρωματική θεραπεία μαζί με αντιβιοτικά (των οποίων ενισχύει τη δράση), όταν η λοίμωξη το επιβάλλει. 
 
 
.. και συνεχίζουμε:
 
Broncold της HealthAid
 
Το σιρόπι Broncold της HealthAid είναι ένας συνδυασμός από γνωστά παραδοσιακά εκχυλίσματα φυτών που  καταπολεμούν αποτελεσματικά όλα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και έχουν εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες για τη προστασία του αναπνευστικού. Συνιστάται η λήψη του με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του κρυολογήματος, του πονόλαιμου, του επίμονου βήχα και της καταρροής για να ελευθερωθεί η αναπνοή στο ερεθισμένο αναπνευστικό σύστημα. Δεν προκαλεί υπνηλία.

Τα δραστικά συστατικά του είναι:
Μέντα: καταπολεμά το κρυολόγημα, μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό, τον πυρετό και τον πόνο των μυών.
Γλυκάνισο: βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης, ελευθερώνει την αναπνοή και καταπραΰνει το σπαστικό βήχα.
Κόκκινη πιπεριά: Ανακουφίζει από την καταρροή, το πονόλαιμο, το βήχα (ξηρό και παραγωγικό) και το κρυολόγημα.

200ml Υγρό με γεύση μέντας, σε γυάλινο μπουκάλι σε χάρτινο κουτί. 

 
 
 
Alpenkraft Syrup+ δώρο καραμέλες
 
Σιρόπι για το βήχα ,το κρυολόγημα και τον ερεθισμένο λαιμό 
 
Τα αιθέρια έλαια από παραδοσιακά φυτά όπως ο γλυκάνισος, ο μάραθος, ο ευκάλυπτος και η μέντα, καθώς και εκχυλίσματα φυτών από θυμάρι, χαμομήλι, φλαμούρι, γλυκάνισο, κύμινο, μάραθο, γλυκόριζα και άλλα σε συνδιασμό με την σύνθεσή του προσφέρουν εξαιρετικές αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.
 
Μαλακώνει το λαιμό και εξαφανίζει τη βραχνάδα. Δρα άμεσα και αποτελεσματικά.
 


Power Health Herbomel Adults 200ml

Η Power Health δημιούργησε δύο μοναδικά σιρόπια που θα γίνουν η οικογενειακή σας επιλογή. Περιέχουν φυσικά ενεργά συστατικά, όπως γνήσιο μέλι, σαμπούκο, κισσό, αλθαία, βιταμίνη C ειδικά μελετημένα για να σας προσφέρουν μία ολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί το χειμωνιάτικο… δίδυμο, κρυολόγημα και βήχας. Το Herbomel Adutls και το Herbomel kids έχουν δραστική σύνθεση στην ιδανική ποσότητα, με το καθένα να εστιάζει στις ανάγκες μεγάλων και μικρών αντίστοιχα. Έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, μαλακώνουν το βήχα, συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, ενώ επιταχύνουν την ανάρρωση από το κρυολόγημα χάρη στη μοναδική, φυσική σύνθεσή τους.
 

Γνήσιο μέλι: Καταπραΰνει το βήχα, μαλακώνει το λαιμό και δρα τοπικά. Το μέλι είναι επίσης γνωστό και για την αντιμικροβιακή του δράση όταν παραμένει στον ερεθισμένο λαιμό.
Σαμπούκος: Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να  ανακουφίζει από τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης C και δρα άμεσα ανακουφίζοντας το αναπνευστικό σύστημα.
Κισσός: λειτουργεί σαν αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις παραγωγικού βήχα αλλά βοηθά και στο κοινό κρυολόγημα.
Μάραθος: σαν αποχρεμπτικό στο βήχα και στο κρυολόγημα.
Αλθαία: δρα σαν καταπραϋντικό για τη συμπτωματική αντιμετώπιση του στοματικού ή φαρυγγικού ερεθισμού που συνοδεύεται με ξηρό βήχα.
 
Η βιταμίνη C και το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

.. και παιδικό!!!








 
Α. Vogel Bronchosan 50ml

Βάμμα απο συνδυασμό των φρέσκων βοτάνων (Γλυκύρριζα , Θυμάρι , Κισσός και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και γλυκάνισου.

Ενδείξεις
•    Αντιβηχικό
•    Αποχρεμπτικό
•    Αντισπασμωδικό
•    Αντιβακτηριακό

•    Αντικαταρροϊκό
 
Το θερμαντικό θυμάρι έχει αποχρεμπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες (Ιδανικό για βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις των πνευμόνων που χαρακτηρίζονται από παχύρρευστο κιτρινωπό φλέγμα). Καταπραΰνει την βρογχίτιδα και τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Είναι ενεργητικό στο νευρικό βήχα και στο άσθμα. 


Ο κισσός χρησιμοποιείται με επιτυχία στη θεραπεία καταρροϊκών καταστάσεων στην περιοχή των παραρρινικών κόλπων ή στο θώρακα. Βοηθά στη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας διευκολύνοντας τη ρευστοποίηση των εκκρίσεων
 

 
 
A.VOGEL SANTASAPINA SIRUP 100ML

Σιρόπι από φρέσκους βλαστούς Piceae abietis (άγριο έλατο). Οι ιδιότητες που περιγράφονται παρακάτω αφορούν στην παραδοσιακή χρήση του βοτάνου
  • Σιρόπι χωρίς αλκοόλ
  • Κατάλληλο για παιδιά
  • Χωρίς λακτόζη
  • Χωρίς γλουτένη

Το άγριο έλατο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, ιγμορίτιδας, καταρροής, βραχνάδας, ερεθισμένου λαιμού και βήχα.


Περιέχει ρητίνη και αιθέριο έλαιο άγριας ελάτης, τερπένια και ταννίνη, τα οποία δρούν ευεργετικά, καταπραϋνοντας με φυσικό τρόπο το ερεθισμένο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Επίσης περιέχει ακατέργαστη ζάχαρη, μέλι και συμπυκνωμένο χυμό φρέσκου αχλαδιού.




Εδώ ας δούμε επίσης και κάτι ενδιαφέρον:

Arko Royal Καταπραυντικό Spray για το λαιμό
 
Το Arko Royal Καταπραυντικό Spray για το λαιμό είναι συπλήρωμα διατροφής με βάση το μέλι,τα εκχυλίσματα φυτών και την πρόπολη,χωρίς αλκόολ. 

Η πρόπολη,μια ρητινώδης ουσία η οποία παρασκευάζεται από μέλισσες,είναι γνωστή από την αρχαιότητα σαν βιολογική ασπίδα της κυψέλης κατά των βακτηρίων.Το εκχύλισμα του Μeleze,πλούσιο σε αραβινογαλακτάνη,είναι ένα διεγερτικό της φυσικής άμυνας του οργανισμούευκάλυπτος,το πεύκο και το θυμάρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη διάρκεια των πρώτων κρυολογημάτωνΜολόχα,το χαμομήλι και το μέλι παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για τις καταπραυντικές τους ιδιότητες.

 

.. και συνεχίζουμε:
 
Novia Health Φυτικό Σιρόπι για τον Ερεθισμένο Λαιμό 200ml 
 
Τo Φυτικό Σιρόπι της Novia Health με Φασκομηλιά, Δίκταμο, Θυμάρι, Μάραθο και Κανέλλα, είναι μια μοναδική σύνθεση βοτάνων, παραδοσιακά γνωστών για τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες καθώς και για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος. 
 
Ο συνδυασμός τους στο Φυτικό Σιρόπι της Novia Health, είναι ιδανικός για την ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού, την αντιμετώπιση της βραχνάδας, των συμπτωμάτων του απλού κρυολογήματος και γενικότερα για την προστασία του βλεννογόνου του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.
 
Περιέχει επίσης Νέκταρ Αγαύης, ένα φυσικό γλυκαντικό χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που περιέχει κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. 
 
Είναι κατάλληλο για χορτοφάγους, συμβατό με ομοιοπαθητική, διαθέτει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ δεν περιέχει οινόπνευμα 
 
 
 

Apivita Βιολογικό Σιρόπι
 
 
Βιολογικό σιρόπι για το λαιμό & βήχα με μέλι & θυμάρι.
 
 

ΚΟΡΡΕΣ Σιρόπι Για Το Λαιμό Honey Base 200ml 
 
Συμβατό με ομοιοπαθητικές θεραπείες, χωρίς συντηρητικά.

Κύρια συστατικά:Το Μέλι μαλακώνει τον λαιμό και παρέχει ενέργεια.
Το Θυμάρι, το Μάραθο και το Γλυκάνισο χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να μαλακώνουν το λαιμό και να διευκολύνουν την αναπνοή.